چرا تفکیک رنگ در چاپ فلکسو ضروری است؟

چاپ انصار؛ قیمت‌دهی آنلاین، چاپی سریع و دقیق

چرا تفکیک رنگ در چاپ فلکسو ضروری است؟

چرا تفکیک رنگ در چاپ فلکسو ضروری است؟

چاپ فلکسو شامل چهار رنگ ترکیبی است. این چهار رنگ اصلی شامل: سرخابی، فیروزه‌ای، مشکی و زرد است. بنابراین در طرح اصلی، ما می توانیم طیف وسیعی از رنگ‌ها را داشته باشیم.
روش تفکیک رنگ باعث می‌شود که طراحی دیجیتالی شما به چهار تصویر جداگانه تبدیل شود. هر کدام از این تصاویر تراکم رنگ مربوطه و میزان پوشش در نقاط مختلف طرح را می‌تواند مشخص کند. از این تصاویر جداگانه برای ساختن کلیشه‌های چاپ استفاده می‌کنند.
 

ansar

دستگاه چاپ فلکسو هر کلیشه یک واحد رنگی خاص دارد. با انتقال جوهر مربوط به سطح ۴ در نهایت می‌توانید تصویری تهیه کنید که ترکیبی از این چهار رنگ باشد. اگر به طور صحیح فرایند تفکیک رنگ صورت نگیرد، امکان چاپ دقیق و با کیفیت طرح اصلی وجود نخواهد داشت. در نتیجه رنگ‌ها درست باز تولید نمی‌شوند.

مراحل اساسی تفکیک رنگ برای چاپ فلکسو

روش تفکیک رنگ برای چاپ فلکسو معمولاً در نرم‌افزارهای طراحی گرافیک حرفه‌ای مثل فتوشاپ و یا Adobe Illustrator انجام می‌گیرد. حال این مراحل اساسی را می‌خواهیم توضیح دهیم.

آماده سازی فایل طراحی

مطمئن شوید که فایل طراحی نهایی شما بدون ایراد است و تمام عناصر طراحی مثل گرافیک متن و تصاویر در جای درست خود قرار گرفته‌اند. این عناصر باید از نظر اندازه و رزولوشن نهایی چاپ مناسب باشند.
طراحی باید در مد رنگی CMYK قرار بگیرد. اگر طراحی شما در مد رنگی RGB و یا مودهای رنگی دیگر است، قبل از آنکه تفکیک رنگ انجام دهید، باید آن را به CMYK تبدیل کنید.
 

ansar

دقت کنید که تبدیل کردن RGB به CMYK ممکن است باعث شود در رنگ‌ها یک سری تغییرات جزئی ایجاد شود. پس توصیه می‌کنیم قبل از آنکه بخواهید طرح خود را نهایی کنید، از CMYK یک پیش نمایشی تهیه کرده و آن را بررسی کنید.
رزولوشن تصاویر باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرند. معمولا برای چاپ‌های با کیفیت از رزولوشن ۳۰۰ DPI استفاده می‌کنند. استفاده از رزولوشن‌های پایین باعث می‌شود که تصاویر شما غیر واضح چاپ شود.
تمام فونت‌ها را کروو کنید. این کار از بروز یک سری مشکلات مربوط به عدم وجود فونت در سیستم چاپخانه جلوگیری می‌کند. بدین طریق مطمئن می‌شوید که متن شما به صورت وکتور چاپ خواهد شد.

تنظیمات پروفایل رنگی 

برای چاپ فلکسو باید پروفایل رنگی مناسبی انتخاب کنید. پروفایل رنگی در واقع نحوه تفسیر و باز تولید رنگ‌ها به وسیله دستگاه چاپ و جوهری که استفاده می‌شود را می‌تواند تعیین کند.
در این زمینه می‌توانید با چاپخانه‌ای که در نظر دارید، مشورت کنید تا متناسب با دستگاه، بستر چاپی و جوهر شما پروفایل مناسبی انتخاب کرده و در نرم‌افزار طراحی خود آن را تنظیم کنید.
اگر از پروفایل‌های رنگی نادرستی استفاده کنید، باعث می‌شود که بین طراحی دیجیتال و چاپ نهایی اختلاف رنگ مشاهده شود.
 

ansar

تفکیک رنگ

در نرم‌افزار طراحی خودتان دستور تفکیک رنگ را به اجرا در بیاورید. این دستور معمولاً فایل طراحی CMYK شما را به چهار کانال رنگی جداگانه می‌تواند تبدیل کند.
هر کانال رنگی به شکل یک تصویر سیاه و سفید نمایش داده می‌شود. میزان تیرگی در هر کانال در واقع میزان پوشش رنگ مربوط در آن ناحیه از طرح را نشان می‌دهد که به طور کامل سیاه هستند، در واقع پوشش  ۱۰۰ درصد رنگی را نشان می‌دهند. همچنین مناطقی که سفید هستند، نشان می‌دهد که در آن مناطق رنگی وجود ندارد.

تنظیمات ترام

ترام گذاری روشی است که در چاپ افست و فلکسو از آن برای باز تولید تون‌های پیوسته مثل سایه‌ها و یا هایلایت‌ها استفاده می‌کنند. این کار با استفاده از نقاط ریز رنگی انجام می‌شود.
در چاپ فلکسو تنظیمات ترام خیلی اهمیت دارد، چون نوع و اندازه نکات ترام می‌تواند در کیفیت چاپ و میزان جزئیات قابل باز تولید تاثیر بگذارد. تعداد نقاط ترام در هر اینچ را خط ترام تعیین می‌کند.
قد ترام بالاتر در واقع جزئیات بیشتری را باز تولید می‌کند، اما ممکن است که در چاپ فلکسو با یک سری محدودیت‌هایی روبرو شود. می‌توانید با چاپخانه در مورد خط ترامی که برای دستگاه و نوع چاپ مناسب است، مشورت کنید.
زاویه ترام همان زاویه قرارگیری نقاط ترام برای هر رنگ را تعیین می‌کند. برای هر رنگ زوایای مختلفی استفاده می‌شود تا از ایجاد پدیده مور جلوگیری کند. زوایای استاندارد به ترتیب ۱۵، ۷۵، صفر و ۴۵درجه هستند.
شکل نقطه ترام می‌تواند به شکل بیضوی، دایره‌ای، مربعی و یا هر شکل دیگری باشد. انتخاب شکل نقطه ترام در ظاهر و کیفیت چاپ تاثیر زیادی دارد.
 

ansar

تنظیمات Overprint و Knockout

Overprint و یا چاپ روی هم در برخی موارد برای آن است که از ایجاد درز سفید بین رنگ‌های مجاور جلوگیری کند. در این حالت یک رنگ به طور مستقیم روی رنگ دیگر چاپ می‌شود. این روش معمولاً برای چاپ کردن رنگ مشکی روی رنگ‌های دیگر و یا برای ایجاد جلوه‌های رنگی خاص استفاده می‌شود.
Knockout به معنای حذف است. در اکثر موارد برای آنکه از ترکیب ناخواسته رنگ‌ها جلوگیری کنند از تکنیک Knockout استفاده می‌کنند. در این حالت ناحیه‌ای که یک رنگ چاپ می‌شود، از رنگ‌های زیرین حذف می‌گردد.
تنظیمات Overprint و Knockout باید به دقت و بر اساس نیازهای طراحی انجام بگیرد. اگر در این تنظیمات اشتباهی رخ داد، باعث می‌شود که مشکلات چاپی مثل تغییر رنگ یا ایجاد درز سفید به وجود بیاید.

ایجاد Bleed

Bleed یعنی لبه اطمینان همان ناحیه اضافی است که اطراف طرح چاپ می‌شود و بعد از چاپ آن را می‌برند.
هدف از ایجاد Bleed برای آن است که از ایجاد حاشیه سفید در لبه‌های لیبل بعد از برش نهایی جلوگیری شود. معمولاً از هر طرف‌ به اندازه ۳ الی ۵ میلی‌متر  Bleed کافی است.

ایجاد علائم برش (Crop Marks) و رجیستر (Registration Marks)

علائم برش خطوط نازک هستند که در اطراف طرح و در ناحیه Bleed قرار می‌گیرند. علائم برش در واقع محل دقیق برش لیبل را مشخص می‌کند تا اپراتور دستگاه فرایند برش را انجام دهد.
علائم رجیستر اشکال کوچکی هستند که آن را در گوشه‌های فایل طراحی قرار می‌دهند. این علایم برای آن هستند که مطمئن شوند که کلیشه‌های رنگی در دستگاه چاپ به طور دقیق و همتراز استفاده می‌شود. وجود این قبیل علایم در فایل‌های تفکیک شده بسیار ضروری است.

خروجی فایلهای تفکیک شده

بعد از آنکه تمامی تنظیمات انجام شد، فایل‌های تفکیک شده را به طور جداگانه برای هر رنگ با مد CMYK ذخیره می‌کنند و سپس آنها را به فرمت PDF و یا TIFF تبدیل می‌کنند. هر فایل فقط اطلاعات مربوط یک رنگ را که معمولاً به صورت سیاه سفید است را دارا است. نامگذاری فایل‌ها هم به طور واضح و بر اساس نام رنگ‌ها انجام می‌گیرد.

نکات کلیدی برای تفکیک رنگ موفق در چاپ فلکسو

قبل از آنکه شروع به طراحی و تفکیک رنگ کنید، بهتر است که با چاپخانه خود مشورت کنید تا درباره قابلیت‌ها و محدودیت‌های دستگاه چاپ، بستر چاپ و جوهر مطمئن شوید. 
از نرم‌افزارهای طراحی گرافیک استاندارد صنعتی که قابلیت‌های پیشرفته تفکیک رنگ را دارند استفاده کنید. آگاهی از نحوه عملکرد چاپ فلکسو و محدودیت‌های آن می‌تواند به شما کمک کند که بهتر تفکیک رنگ را انجام دهید. 
قبل از اینکه فایل را به چاپخانه ارسال کنید، یک پیش نمایش تفکیک رنگی انجام داده و آن را به طور دقیق بررسی کنید تا مطمئن شوید تنظیمات به طور صحیح انجام گرفته‌اند.

شما میتوانید برای سفارش انواع چاپ به وبسایت چاپ انصار نیز مراجعه کنید.
تنظیمات ترام در کیفیت چاپ فلکسو نقش بسیار مهمی دارد. شما می‌توانید در مورد بهترین تنظیمات برای طرح و نوع چاپ با چاپخانه خودتان مشورت کنید. تمام تنظیمات لازم باید با دقت و بر اساس نیازهای طراحی انجام بگیرد. 
نتیجه گیری
تفکیک رنگ یک مرحله حساس و بنیادی در فرایند چاپ لیبل است. لازم است که دقت کافی در این زمینه انجام بگیرد و با چاپخانه مشورت کنید. شما اگر به نکاتی که در اینجا ذکر کردیم توجه داشته باشید و به نکات کلیدی دقت کنید، می‌توانید فایل‌های تفکیک شده با کیفیت بالایی تهیه کنید. در نهایت لیبل‌های فلکسو جذابی چاپ ‌کنید که جزئیات به طور دقیق در را رعایت شده و دارای رنگ‌های زنده هستند. هر چقدر جداسازی رنگ‌ها به طور ظریف انجام بگیرد، کیفیت محصولات چاپی هم بیشتر خواهد بود. 
ارتباط با ما

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.